Θερμοπροσόψεις Θερμομόνωση εξωτερική και εσωτερική

•Διατηρεί υψηλή εσωτερική επιφανειακή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει τη δημιουργία υγρασίας ή μούχλας στους τοίχους ή στα ταβάνια.
•Εμποδίζει το σχηματισμό υδρατμών στα δομικά στοιχεία του κτιρίου λόγω της διαφυγής των υδρατμών διαμέσου των υλικών. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε διογκωμένη πολυστερίνη ή πετροβάμβακα που έχουν πολύ καλή διάχυση των υδρατμών.
•Μειώνουμε στο ελάχιστο την επίδραση της εξωτερικής θερμοκρασίας στον εσωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη.
•Καλύπτει το φέροντα οργανισμό (κολόνες, δοκάρια) και εξουδετερώνει τις θερμογέφυρες (μεταφορά θερμοκρασίας δια μέσου του μπετόν από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο) που θα επηρέαζαν αρνητικά την εσωτερική θερμοκρασία του κτιρίου από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.
•Προστατεύει τις κολόνες και τα δοκάρια του κτιρίου από τις ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να μην έχει ο σκελετός του κτιρίου θερμικές καταπονήσεις. Συγχρόνως αποφεύγεται η διάβρωση και η ενανθράκωση του μπετόν, από την επίδραση του CO2. ?ρα προστατεύει συνολικά το κτίριο με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
•Εξοικονομεί ενέργεια κατά 25% περισσότερο από τον συνηθισμένο τρόπο μόνωσης γιατί δεν επιτρέπει θερμογέφυρες στις ενώσεις της τοιχοποιίας και του μπετόν (κολόνες, δοκάρια).
•Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις αναπαλαιώσεις κτιρίων γιατί μας παρέχει εκτός από θερμομόνωση και προστασία των παλαιών δομικών στοιχείων (κολόνες-δοκάρια) και διατηρεί την αρχική αρχιτεκτονική του σχεδίου στα διατηρητέα κτίρια.
•Δεν επιτρέπει ζημιές από υγρασία και παγετό στις σωληνώσεις ύδρευσης και στα δομικά υλικά.
•Δεν επηρεάζεται απ’ τις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας στον περιβάλλοντα χώρο.
•Βοηθάει τους αρχιτέκτονες στις διαμορφώσεις των όψεων καθ’ ότι υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστούν διάφορα επίπεδα, σκοτίες, κορνίζες κλπ.

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

1. Η επιφάνεια στην οποία θα τοποθετηθεί το υλικό θερμομόνωσης θα πρέπει να είναι καθαρή και ομαλή. Τυχόν βαθουλώματα στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου θα πρέπει να κλειστούν με τα ενδεδειγμένα υλικά.
2. Οι πλάκες πολυστερίνης τοποθετούνται σταυρωτά για την καλύτερη συγκόλληση. Οι μονωτικές πλάκες πολυστερίνης επειδή είναι χαμηλού βάρους (6-10 κιλά/m2) συγκολλούνται με κόλλα στην όψη του κτιρίου. Για την καλύτερη στήριξη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4-6 βίσματα (m2 ανάλογα με την ολική επιφάνεια και το ύψος του κτιρίου.
3. Στην ενδιάμεση στρώση μπαίνει ενισχυτικός σοβάς που μπορεί να τοποθετηθεί είτε με μηχανές ψεκασμού είτε με ειδικές σπάτουλες. Οι μηχανές ψεκασμού έχουν το πλεονέκτημα να μην προλαβαίνουν τα υλικά να στεγνώνουν με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και ταχύτερη εργασία.
4. Η τελική στρώση αποτελείται από έτοιμες πάστες (οργανικά επιχρίσματα) που μπορούν να τοποθετηθούν με μηχανή ψεκασμού ή με ειδικές σπάτουλες. Επιπλέον στην προκειμένη περίπτωση (στην τελική στρώση) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιλικονούχο αυτοκαθαριζόμενο σοβά.
5. Ιδιαίτερη τεχνική απαιτείται στην εφαρμογή της πολυστερίνης στους νεροσταλάκτες, στους αρμούς διαστολής και στα ρολά των κουφωμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φυτεμένο Δώμα Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική »
0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
0%
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ EN ISO 9001:2015
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ
EN ISO 9001:2015
ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΚΛΕΙΣΤΟΣ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ
15 ΧΡΟΝΙΑ
ΕΓΓΥΗΣΗ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ
ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον 2020

Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον 2020

Τον Δεκέμβριο θα έρθει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», οι φετινοί δικαιούχοι του ...

Δείτε περισσότερα >

Αντλία Θερμότητος

Αντλία Θερμότητος

Η αρχή λειτουργία της αντλίας θερμότητας είναι ίδια με αυτή που εφαρμόζεται στα ψυγεία και τις ...

Δείτε περισσότερα >

Θερμοπρόσοψη

Θερμοπρόσοψη

Λέγεται η θερμομόνωση των όψεων ενός κτιρίου από την εξωτερική πλευρά. Στην ουσία η ...

Δείτε περισσότερα >

Πατητή Τσιμεντοκονία

Πατητή Τσιμεντοκονία

Η τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό το οποίο μας επιτρέπει να δημιουργούμε λείες επιφάνειες με ...

Δείτε περισσότερα >

Phone to κατασκευη-σπιτιου.gr
Back to top
×